Suihkon Sukuseura ry:n säännöt

Jaa tämä sivu

                                                                                                1. §

Yhdistyksen nimi on Suihkon Sukuseura ry., kotipaikka on Ilomantsin kunta ja toimialue koko maa. Yhdistystä kutsutaan jäljempänä sukuseuraksi tai seuraksi.

                                                                                                2. §

Sukuseuran tarkoituksena on:

- selvittää suvun vaiheita ja historiaa,

- vaalia suvun perinteitä,

- elvyttää ja ylläpitää jäsentensä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

3. §

Tarkoitusperiään toteuttaakseen sukuseura:

- järjestää suku- ja muita yhteisiä kokouksia sekä retkeilyä,

- kerää ja tallettaa sukua koskevaa asiakirja- ja muuta aineistoa,

- selvittää ja auttaa suvun jäseniä selvittämään suvun vaiheita ja saattaa tutkimustyön tulokset jäsenten tietoon,

- harjoittaa sukuseuran tarkoitusperiä edistävää julkaisu- ja tutkimustoimintaa,

- pitää jatkuvasti luetteloa suvun jäsenistä.


4. §

Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta on sukuun kuuluva tai joka avioliiton kautta on siihen liittynyt.


5. §

Sukuseuran jäseneksi ottamisesta päättää sukuneuvosto. Jäsenen, joka haluaa erota sukuseurasta on ilmoitettava siitä kirjallisesti seuran sukuneuvostolle tai sen puheenjohtajalle tai tehtävä suullinen ilmoitus seuran kokouksen pöytäkirjaan.


6. §

Sukuseuran varsinaisen jäsenen on suoritettava seuralle jäsenmaksu, jonka suuruuden määrää varsinainen sukukokous. Sukuneuvosto voi harkintansa mukaan vapauttaa jäsenen jäsenmaksun suorittamisvelvollisuudesta korkean iän, sairauden tai muun syyn aiheuttaman maksukyvyn heikentymisen perusteella. Jäsenmaksua ei peritä 80 vuotta täyttäneiltä.


7. §

Sukuseuran varsinaisen jäsenen alle 18-vuotiaat lapset voivat liittyä seuraan nuorisojäseniksi, jotka ovat vapaat jäsenmaksusta ja joilla ei ole äänioikeutta seuran kokouksissa.


8. §

Sukuneuvoston esityksestä voi sukukokous kutsua sukuseuran kunniajäseneksi jäsenen, joka on toiminnallaan erityisesti edistänyt seuran tarkoitusperiä. Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksusta. Kunniajäsenellä on äänioikeus seuran kokouksissa.


9. §

Sukuseuran jäsenistä tulee sukuneuvoston pitää jäsenluetteloa.


10. §

Sukuseuran hallituksena toimii sukuneuvosto, jossa on kahdeksan jäsentä ja joka valitaan varsinaisessa sukukokouksessa. Kahden peräkkäisen varsinaisen sukukokouksen välistä aikaa nimitetään seuran toimikaudeksi.

Sukuseuran varsinainen sukukokous valitsee sukuneuvoston puheenjohtajan, jota sanotaan suvunvanhimmaksi. Hänen lisäkseen sukuneuvoston muiksi jäseniksi valitaan varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja sekä kaksi muuta varsinaista jäsentä ja näille kahdelle muulle jäsenelle yhteisesti kaksi varajäsentä.

Sukuneuvoston toimikausi kestää seuran toimikauden ajan. Suvunvanhin toimii seuran puheenjohtajana. Sukuneuvosto on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, niihin luettuna suvunvanhin tai varapuheenjohtaja on saapuvilla. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni. Sukuneuvosto voi keskuudestaan tai muista sukuseuran jäsenistä asettaa työvaliokuntia erityisten tehtävien hoitamista varten. Sukuneuvoston kutsuu koolle suvunvanhin tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.


11. §

Sukuneuvoston kokouksista on pidettävä päätöspöytäkirjaa.


12. §

Sukuseuran nimen kirjoittaa suvunvanhin yhdessä varapuheenjohtajan kanssa tai jompikumpi yhdessä sihteerin tai taloudenhoitajan kanssa. Taloudenhoitaja kirjoittaa kassa-asioissa sukuseuran nimen yksin.


13. §

Sukuseura voi toimintansa tukemista varten ottaa vastaan testamentattua tai lahjoitettua omaisuutta, sekä perustaa rahastoja.


14. §

Sukuseuran tilit päätetään kalenterivuosittain. Ne on annettava tilintarkastajien tarkastettavaksi vuosittain viimeistään seuraavan maaliskuun aikana. Tilintarkastajien lausunto tilien ja seuran hallinnon tarkastuksesta on annettava sukuneuvostolle viimeistään seuraavan toukokuun kuluessa.


15. §

Sukuseuran varsinainen sukukokous pidetään sukuneuvoston kutsusta, sen määräämässä paikassa ja aikana huhti-syyskuun kuluessa joka kolmas vuosi. Kokouksesta on ilmoitettava vähintään neljä viikkoa aikaisemmin kutsulla, joka on julkaistu valtakunnallisessa sanomalehdessä tai suvun omassa lehdessä tai annettu tiedoksi kirjeellä. Ylimääräiseen sukukokoukseen kutsutaan seuran jäsenet sukuneuvoston toimesta sanomalehti-ilmoituksella tai kirjeellä vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.


16. §

Varsinaisen sukukokouksen puheenjohtajana toimii suvunvanhin tai varapuheenjohtaja ja sihteerinä sukuseuran sihteeri. Kokoukselle valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Kokouksessa todetaan sen laillisuus. Kokouksessa on käsiteltävä seuraavat asiat:


1. Hyväksytään toiminta- ja tilikertomukset edelliseltä toimikaudelta.

2. Hyväksytään tilintarkastajien lausunto ja sukuneuvoston tämän johdosta mahdollisesti antama lausunto.

3. Hyväksytään tilit edelliseltä toimikaudelta.

4. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja sukuneuvoston ja muiden tilivelvollisten vastuuvapaudesta.

5. Vahvistetaan sukuneuvoston laatima seuraavan toimikauden toimintasuunnitelma, talousarvio sekä vahvistetaan jäsenmaksu seuraavalta toimikaudelta.

6. Valitaan sukuneuvoston jäsenet kuten 10 §:ssä on sanottu ottaen huomioon, että sukuneuvostoon tulee mahdollisuuksien mukaan jäseniä suvun eri haaroista.

7. Valitaan kaksi varsinaista tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa tarkastamaan alkaneen toimikauden tilejä ja seuran hallintoa.

8. Muut kokouskutsussa mainitut asiat.


17. §

Sukukokouksessa on jokaisella sukuseuran läsnäolevalla varsinaisella jäsenellä, joka on maksanut jäsenmaksun edelliseltä toimikaudelta tai siitä vapautettu, yhtäläinen äänioikeus. Kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jonka hyväksi useimmat äänet on annettu, ellei näissä säännöissä edellytetä määräenemmistöä. Jos äänet menevät tasan, voittaa se mielipide, jonka puolesta kokouksen puheenjohtaja on äänestänyt, vaaleissa ratkaistaan tulos kuitenkin arvalla.


18. §

Sukukokouksen pöytäkirjan allekirjoittavat kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri, sekä tarkastavat kaksi kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitsemaa äänivaltaista kokouksen osanottajaa.


19. §

Päätös sääntöjen muuttamisesta tai sukuseuran purkamisesta voidaan tehdä vain, jos asia on erikseen mainittu kokouskutsussa. Päätös sääntöjen muuttamisesta tai sukuseuran purkamisesta edellyttää, että sitä on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa äänestyksessä annetuista äänistä.


20. §

Jos sukuseura purkautuu, on viimeisessä sukukokouksessa päätettävä seuran omaisuuden käytöstä seuran tarkoitusperiä vastaavaan tarkoitukseen. Sukuseuran arkistot on luovutettava valtionarkistolle tai Pohjois-Karjalan maakunta-arkistolle.


21. §

Kaikessa muussa noudatetaan yhdistyslain voimassa olevia säännöksiä.